FAQ

Am adunat o lista cu cele mai frecvente nelamuriri legate de cursul de germana sau engleza. Cele mai adresate intrebari le gasesti mai jos. Nu gasesti raspunsul la intrebarea ta. Scrie-mi la claudiu [at] germanapentrucopii.ro

 

De ce Germana pentru Copii ?

Mărturisesc că e dificil să formulez un răspuns la întrebarea „De ce Germană pentru Copii?” care să nu mă  ducă cu gândul la discursurile uzuale de promovare electorală.

Într-o notă mai serioasă, cred că motivul principal este și cel mai simplu – ne place ceea ce facem.  Prin urmare, muncim constant pentru a fi cei mai buni în ceea ce facem și astfel cursurile noastre oferă:

  • Metode de învățare prin joc. Preșcolarii asimilează diferit informații față de un adolescent sau chiar un elev de școală gimnazială. Ei trebuie nu numai să fie implicați activ în lecții (principiu valabil pentru elevi de orice vârstă), ci în plus să dobândească cunoaștere cu lejeritatea unei ore de joacă, prin distracție și amuzament­;
  • Materiale originale, gândite, dezvoltate și, în multe cazuri, manufacturate de noi. Din căutările de până acum, cred că există un deficit de calitate în industria materialelor educaționale de germană pentru copii, care încurajează un rol pasiv al copilului în cadrul lecției. Din contră, prin materialele folosite de noi am urmărit implicarea propriu-zisă a celor mici în fiecare sarcină, prin stimularea simțurilor (tactilă, vizuală, auditivă) și a curiozității;
  • Finalități concrete ale procesului de predare-învățare. În cuvinte mai simple, aceasta înseamnă că, la sfârșitul unui an, sau al unui modul, copiii vor avea cunoștințe și aptitudini observabile la limba germană. Metodele de lucru prin joc reprezintă un instrument pentru asimilarea de informații și deprinderi, nu un scop în sine.

 

Unde au loc cursurile de germana?

Cursurile de Germană pentru copii  au loc in la instituriile partenere sau in sediul din Dristor, Str. Cultul Patriei nr. 4.

 

Care sunt condițiile pentru participare la cursuri?

Noi cursanti trebuie sa reuseasca sa se integreze in grupa, sa ajunga la nivelul colegilor mai vechi. Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii/ cursantii.

 

Cat dureaza o lectie?

Cursul de germană poate avea loc de 2 ori pe săptamană sau o singură dată. Un curs durează între 30 si 55 minute, în funcție de vârsta și numărul cursanților.

 

Cat costa o lectie?

La locatiile partenere, Preturi aproximative:

Just4kids: 35 lei/sedinta, 1 sedinta pe saptamana

Smart Steps: 25 lei/sedinta, 1 sedinta pe saptamana

Casuta cu Pitici mari si mici: 120 lei pe luna

Aschiuta: 20 lei/sedinta, 1 sedinta pe saptamana

Creative Minds Kindergarten: 25 lei/sedinta, 1 sedinta pe saptamana

 

Pentru a afla tariful  exact vă rog să intrați în contact cu una dintre grădinițele partenere (unele oferă aceste informații direct pe website-ul lor).

 

Preturile pentru sediul din Dristor, Str. Cultul Patriei nr. 4:

Costurile cursului de Germana pentru copii*

Abonament 5 lectii: 200 lei

Abonament 10 lectii: 360 lei

Abonament 15 lectii: 490 lei

Taxa de inscriere: 200 de lei (se achita o singura data)

 

Abonamentul se activeaza in momentul in care a fost achitat si dureaza un anumit numar de saptamani. De exemplu: abonamentul de 5 lectii dureaza 5 saptamani, chiar daca cursantul este prezent sau nu. Nu se recupereaza cursurile pierdute. Numarul maxim de copii intr-o grupa este 7.

inscriere[at]germanapentru copii.ro

*Preturile de pe site sunt pur orientative si nu creeaza obligatii contractuale. Valabile din septembrie 2016

 

Care este numarul maxim de cursanti?

În mod ideal, numărul cursanților ar trebuie să fie între 8 și 10 într-o grupă. Planificarea anuală este gândită pentru un grup, toate activitățile fiind colective. La cursul din sediul Germana cu Claudiu, Str. Cultul Patriei nr 4 va garantez un numar maxim de 7 copii intr-o grupa.

 

Cum îmi pot eu ajuta copilul pentru a susține activitatea de învațare a limbii germane acasă?

Pentru fiecare modul voi oferi pe site diferite link-uri cu activități, desene animate, jocuri, aplicatii mobile sau exerciții de ascultare. Pe site-ul www.germanacuclaudiu.ro gasiti diferite materiale. La cursurile din sediul Germana cu Claudiu parintii pot imprumuta diferite manuale, Cd-uri sau carti pentru acasa.

 

Cum ma pot informa despre ce se intampla la cursuri?

Informatii gasiti pe http://germanacuclaudiu.ro/cursuri-in-desfasurare-2/ . Pe acest link veți găsi toate informațiile despre activitățile făcute, cântecele, cuvintele și construcțiile învățate.

 

Ce este Biblioteca lui Claudiu?

Prin acest serviciu sunt puse la dispozitia parintilor din institutiile selectate carti si alte materiale variate, cum ar fi CD-uri, carti cu povesti, cu animale, dictionare, cuburi si altele, pe care parintii le pot imprumuta pentru acasa.

 

Cine este Claudiu?

Numele meu este Claudiu. Coman Claudiu. Nu  aş putea spune fără să exagerez că mi-am dorit dintotdeauna să lucrez în educaţie;  am studiat timp de trei  ani administrarea afacerilor la cea mai mare universitate cu profil economic din Bucureşti, de unde urma să  aleg calea marilor corporaţii. Insă întâmplarea a făcut să intru în contact cu universul educaţiei preşcolare  şi de cinci ani nu m-am mai uitat în urmă. Pot spune sincer că mă număr printre acei norocoşi care şi-au  descoperit vocaţia, iar a mea presupune să mă ridic la înălţimea provocării de a lucra cu copiii. Nu este o  muncă uşoară, însă satisfacţia uriaşă pe care o aduce fiecare reuşită mă fac mândru să spun că acum, la 28  de ani,  predau germană celor mici.